Her er min min stand i loppesupermarkedet Lidkøb. Jeg sælger tøj, sko og tilbehør.

Ugens Shout-out: Træt af træge online-handler? Sælg dine ting i en loppebutik!

Jeg har fået butik! Eller sådan føles det i hverfald. Jeg har nemlig opdaget Lidkøb; et lyst, lækkert “loppesupermarked”, eller måske nærmere “loppebutik”, på Østerbro, hvor man kan sælge sine brugte sager, og for mit vedkommende tøj og sko (surprise.) Jeg har for nyligt lejet en tøjreol for at komme af med mit gigantiske tøjoverskud, og forhåbentlig gøre andre glade. Under alle omstændigheder bliver min bankkonto glad. Min biks har kun været åben i fire dage, og jeg har næsten solgt for 800 kr, nærmest uden at røre en finger.

Hos Lidkøb loppebutik sørger det søde personale for ekspeditionen, så når du har sat standen op, kan du læne dig tilbage og lade tingene blive solgt – og endda følge med i dine salg på nettet. Samtidig er du med til at fremme genbrugsmindsettet, og den form for bæredygtighed har vi alle glæde af i sidste ende.

IMG_4282
En stille formiddagsstund i ‘loppe-cafeen’

Small-talk og kaffelykke
Lidkøb koncept som loppebutik er intet mindre end genialt. Først og fremmest er det utroligt tjekket og gennemtænkt. Du starter med at oprette prisen på de varer du vil sælge i et simpelt it- system (hjemme eller i butikken). I butikken printer du priserne ud og sætter dem på tøjet. Du kan også sætte alarmer på, og der er gratis bøjler i lange baner. Lidkøb står for det hele. Også kaffe. Som en kæmpe bonus har Lidkøb nemlig en lille cafe, der sælger god kaffe og lækkert bagværk. Og det kan man have brug for, når man lige har prismærket 120 stykker tøj! Om det er duften af kaffen, eller lyden af glade børn der jerner rundt på løbehjul, de har fundet i børneafdelingen ved jeg ikke, men stemningen i butikken er helt i top. Kunderne går og hyggesnakker med hinanden, og når jeg har været forbi for at fylde varer på min stand, stopper folk op for lige at småsnakke om vind, vejr og vintage.

Kosmetik hitter
Jeg har både haft held til at sælge tøj, sko og kosmetik i mit hjørne af loppebutikken, og jeg er rigtig tilfreds med de priser, jeg har kunnet tage for tingene. Det er nemlig ikke den slags loppebutik, hvor folk nægter at betale mere end 2 kr. for en bog, eller mener at en spritny vinterfrakke skal koste en 20’er. Man kan sagtens få gode penge for sine sager – men man skal også være realistisk. Jeg har fået mellem 50-70 for brugte toppe (fin stand og fra gode high-street mærker) og 165 kr. for en ubrugt merino uldtrøje. Jeg har også solgt masser af kosmetik, for eksempel Tromborg-produkter (brugt ca 1/3) til 45 kr.

Second-hand uden fnidder-fnadder
Jeg har i årevis solgt tøj på Trendsales, DBA og Tradono, men jeg er ved at gå bersærk over alle de spørgsmål, man som sælger skal svare på. Kan du sende flere billeder? Kan du måle den indvendige sål-længde på de gummistøvler (øh nej. Det kan INGEN!), har den været brugt to eller tre gange, tror du? Jesus altså. Fair nok, hvis det er en ting til flere hundrede kroner, men for en lille top til en 10’er orker jeg altså ikke at stå til rådighed 24/7 for at lege 20 Spørgsmål til Professoren. Derfor er Lidkøb et utroligt velkomment alternativ til at sælge ting på Trendsales, Tradono eller DBA.

Luksusgenbrug og loppe-mims på Østerbro
Lidkøb-konceptet slår også den konventionelle loppemarkedsstand med flere banelængder. På det gængse loppemarked har du ét skud i bøssen for at få solgt dine ting, og hvis det regner, kan du glemme alt om at tjene standens pris ind igen. Hos

IMG_4280
Har du særligt fine ting til salg, kan du leje en glas-montre.

Lidkøb lejer man sin “stand”, som typisk er et tøjstativ med dertilhørende aflange hylder eller en alm. reol, på ugebasis. Ugeprisen bliver lavere, hvis du lejer i flere uger (jeg betalte 525 for tre uger). Der findes også et premium-område hvor de dyrere sager hænger, og endelig er der glasmontrer, hvis du vil sælge (eller købe!) dyrere småting, for eksempel brugte designersolbriller eller Royal Copenhagen-porcelæn.

Men det er ikke luksus-loppis det hele. Der er bøger i lange baner, utroligt meget børnegrej og så finder du også alt det brick-a-brack, som du ville finde på et traditionelt loppemarked. Der er noget for enhver smag, og hvis ikke jeg var non-shopper, havde jeg helt klart fyldt indkøbsvognen med genbrugsguld.

Foruden leje af stand tager Lidkøb 15% i kommision, og det er ganske fair, når man tænker på, hvor velbesøgt butikken er.

Der findes andre loppesupermarkeder/loppebutikker i Danmark, som drives efter mere eller mindre samme princip, men personligt har jeg kun erfaring med Lidkøb. Jeg ved, at der ligger en loppe-butik på Frederiksberg (“Loppehylder“), og én på Frederiksborggade i København (“Loppenyt“, og hvis du googler “loppe-butik”, findes der sikkert også én i nærheden af dig. Kirrpu har f.eks. mange butikker rundt omkring i landet.

Lidkøb har loppebutik i Gladsaxe og på Østerbro (hvor min stand ligger). Mine dejlige genbrugssager residerer pt. på reol 9-03. Kig forbi 🙂

5 meninger om “Ugens Shout-out: Træt af træge online-handler? Sælg dine ting i en loppebutik!

  1. Ej det er virkelig en god idé! Jeg tror, jeg må kaste endnu et kritisk blik på indholdet i mit skab. For nyligt afleverede jeg 3 sække med hhv. dametøj og børnetøj til Røde Kors, og det er jo også dejligt.
    Meen jeg skal måske overveje, om der kunne være nok til en lille bitte stand ud af det resterende.
    Må dog lige sige, at det er helt vemodigt at se nogle af de gamle kendinge hænge der på bøjlen – sikke skønne minder, tøj også kan give – og hvor fint hvis det så kommer videre og får nyt liv hos andre 🙂

    Kh L

    • Ja, ikke! Er også vild med ideen. Hvis du ikke har så meget tøj, kan du jo også have en kombi-stand med lidt tøj, bøger, børneting og loppe-mims 🙂 Det behøver ikke kun være tøj. Ha ha! Ja, det kan godt være lidt vemodigt at skille sig af med tingene, men så er det rart at andre kan få glæde af dem. Knus M

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)