Ugens Shout-Out: Byens bedste barretræning, hvor værdierne og humøret er i top

Træning er ikke en straf, men en lækker investering i krop og sind. Og det har træningsstudierne YO Studios bare nailet. Glem alt om skinger larm, tyndheds-besættelse og brusekabiner med skimmelsvamp. YO Studios er godt humør, effektiv træning  i lækre omgivelser og livskvalitet i en og samme bløde pakke. YO har især specialiseret sig indenfor barretræning, som efter min mening er verdens bedste og sjoveste træningsform.

Barretræning er en af de mest populære træningsformer i YO Studios.
Op på tæerne, ind med måsen og ret ryggen. Så er du klar til barretræning i Yo Studios.

Ugen Shout-Out går ud til træningsstudiet YO Studios, fordi det simpelthen gør mig så glad at komme der. Ikke en eneste gang har jeg hørt instruktørerne tale om at “komme af med maveflæsket” eller “få tyndere lår”. Nej, YO Studios er ganske enkelt skabt ud fra en helt anden filosofi: træning handler om velvære, indre ro og at have det sjovt. Jeg håber virkelig, at der sidder nogle træningsforskrækkede læsere derude, for jeg er 100% sikker på, at selv den mest indædte motionshader vil ændre indstilling, når de har prøvet YO-konceptet.

Træningsoase med værdierne i orden

Jeg har trænet ligeså længe, jeg har været gammel nok til at måtte færdes i et fitnesscenter. Da jeg var teenager ønskede jeg mig penge til trænings-klippekort til det nærmeste fitnesscenter (det var før udbredelsen af de store fitnesskæder), og som årene er gået, har jeg skiftevis været kunde i en lang række træningscentre (eller motionsinstitutter, som min kære svigerfar kalder det). Jeg har både prøvet de små lokale centre, der kun har lidt blandet vægt-udstyr, og de helt store fitnesskæders masse-træningshold med hyperaktive prustende instruktører og hjerteflimmer-fremkaldende teknomusik fra skrattende musikanlæg. Jeg har prøvet et hundedyrt “zen”-agtigt yogastudie, hvor klientellet og indehaveren var pindetynde cafe-latte mødre fra Frederiksberg . Og så har jeg prøvet et par eksklusive luksus-træningsklubber, da jeg boede i Schweiz og Istanbul, hvor velbevandrede “expats”, lige kan komme forbi og tage en svømmetur på tagterrassepoolen og få serveret en hjemmelavet spirulina-juice på poolkanten.
Og nu kan jeg så sige engang for alle, at jeg er færdig med at shoppe rundt. Jeg har fundet en lille træningsoase, hvor værdierne er i orden, og hvor jeg føler jeg bliver genopbygget, både mentalt og fysisk.

YO Studios er ikke et konventionelt træningscenter. Der er ingen træningsmaskiner eller kettle bells. De tilbyder udelukkende holdtræning indenfor en lang række typer yoga, ballet, barretræning, HIIT, løbeklub og så videre. Det er dog især yoga og barretræning, der fylder på træningsplanen, og selvom det måske lyder en anelse stilfærdigt, så er der fuld smæk på timerne. Instruktørerne er meget veluddannede, og underviserne til f.eks. barretræning og ballettræning er i mange tilfælde tidligere korpsdansere og solister fra Den Kongelige Ballet. Jeg har ikke en eneste gang gået hjem fra en time og følt, at jeg ikke rigtig fik noget ud af det. Tværimod har jeg oplevet, at jo bedre jeg får styr på teknikkerne, jo hårdere bliver det faktisk.

Træning med “et smil på læben”

Kort sagt, er træningskvaliteten helt i top, og jeg virkelig har kunnet både se og mærke, at min barretræning er effektiv. Men det er ikke resultaterne alene, der er årsag til, at YO Studios fortjener verdens største skud ud. Det er den træningsfilosofi og stemning, der hersker i studidet. Instruktørerne er de mest hjertevarme, humoristiske og kompetente undervisere jeg endnu har mødt i min “trænings-karriere”, og det er altafgørende for, at man har lyst til at komme igen. For mig at se har instruktørerne et stort ansvar som rollemodeller for medlemmerne, især i et studie som YO, hvor gennemsnitsklientellet er kvinder (og en lille håndfuld mænd) i alderen 18-34, sådan cirka.

Barretræning i YO København.
Barretræningen er rigtig god for balance, smidighed og styrke (især i lårene!). Det er mig, der står i midten.

Hvis instruktørerne plaprer løs om, at den og den øvelse gør bagdelen mindre, eller at man skal huske at give den ekstra pedal, så man lige kan forbrænde 100 kalorier mere, så står jeg af. Jeg er overbevist om, at den type ytringer kun lægger ekstra pres på medlemmerne, og at man begynder at associere træning med en slags straf for alt det man har spist. Det synes jeg er en meget kortsigtet måde at anskue sin træning på. For hallo! Træning er ikke en straf. Hvis man er beriget med en fuldt funktionsdygtig krop, og man er så privilegeret, at man er tilmeldt et træningsstudie, så er træning forkælelse og en investering i velvære nu og her, og en sund og stærk krop på længere sigt.

Med god humor, højt humør og stor tålmodighed (som især er nødvendig, når jeg er med på balletholdene…), formår instruktørerne at få medlemmerne til at give den fuld skrue, men altid med det positive udgangspunkt. I YO Studios er opmærksomheden flyttet væk fra diskursen omkring den forkerte krop, der ikke lever op til nutidens ideal. Når du booker et hold online, skriver YO i den autogenrerede bekræftelsesmail, at de “lover, at du går derfra med et kæmpe smil på læben”. Og det er sandt. YO Studios er et træningsstudie, hvor jeg altid glæder mig til at komme, og hvor jeg er glad i bøtten, når jeg går derfra.

Man må godt tale sammen

Noget andet, jeg har bemærket, er, at til forskel fra konventionelle fitnesscentre, så er det kutume, at medlemmerne rent faktisk snakker med og hilser på hinanden. I stedet for at sidde opgivende på en kondicykel med fortabtheden lysende ud af kroppen og blikket i mobilen, så er der masser af hyggelig pludren. Min far, der træner hver dag i et traditionelt fitnesscenter, fortalte mig forleden, at der var en kvinde der smilende havde henvendt sig til ham, da han var til træning forleden. Og det var første gang i de fem år, han har gået der, at han havde snakket med nogen (og bare så der ikke er nogen tvivl – min far er utroligt rar og ligesom mig, temmeligt snakkende!). Sådan er det heldigvis ikke i YO. Jeg har mødt mange spændende, søde og sjove piger der, og det gør det også lige en tand hyggeligere at være der.

Endelig slipper man for irriterende mer-salgs-halløj i tide og utide. Jeg bliver ikke prakket alle mulige og umulige phlat-agtige drikkedunke, “premium-medlemsskaber” og andet bras på. Det er træning i sin reneste form, helt uden skrammel, men til gengæld til en pris, hvor de fleste kan være med! Det kan en non-shopper som mig godt lide! Jeg betaler 399 kr. om måneden for ubegrænset træning, men der findes også klippekorts-ordninger og studierabat. YO Studios ligger på Islands Brygge i København og i Århus.

Hold da op, det blev langt! Det var egentlig slet ikke meningen. Jeg ville faktisk også have skrevet lidt om barretræning; hvad det går ud på, og hvorfor jeg er så vild med det – men det må blive næste gang. Men hvis du er nysgerrig – så kan du evt. snuppe en prøveuge i YO til 99 kr.

En mening om “Ugens Shout-Out: Byens bedste barretræning, hvor værdierne og humøret er i top

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)