Ugens shout-out: Billige fødevarer med god samvittighed

I denne uge har jeg, to gange faktisk, handlet ind i et supermarked, som er lidt ud over det sædvanlige. Her er mine erfaringer med WeFood; et unikt velgørenheds-supermarked, der bliver drevet af Folkekirkens Nødhjælp.

IMG_4258
Sikke en fest! 66 kr. for alt hvad du ser på billedet! WeFood FTW! 

Alle varerne hos WeFood er doneret af lokale butikker og supermarkeder, fordi produkterne enten er udløbet, snart udløber, skal udgå eller måske har en forkert label på. WeFood sælger så varerne i deres alternative oversskudssupermarked og donerer overskuddet til Folkekirkens Nødhjælp. Jamen, det ER da genialt! WeFood har to butikker i København; én på Amagerbrogade og én på Nørrebrogade.

Friske krydderurter og brune bananer
Men hvad er det så for varer, man kan finde der? Ifølge butikkens personale varierer det en hel del fra dag til dag og fra uge til uge, men for det meste har de forskellige brød samt frugt og grønt på hylderne. Derudover er der blandede drikkevarer samt kolonialvarer. I butikken jeg har besøgt (den på Nørrebrogade) bød grøntafdelingen f.eks. på cherrytomater (helt friske, kostede 6 kr for en bakke), store snack pebre (kostede 3 kroner stykket), nogle MEGET brune bananer (de var ikke kønne, men sikkert perfekte til en banankage, og så til en krone stykket), lækre friske krydderurter (nogen af dem øko, til 5 kroner), og så er der et fyld-posen koncept, hvor man selv kan fylde en lille pose med f.eks. jordskokker til 5 kr eller en større pose til 8 kr.

Deres brødafdeling er rigtig god og varieret. Den første dag jeg var der, fik jeg et superlækkert rugbrød af bagerkvalitet med hjem til kun en 10’er, og det holdt sig faktisk friskt hele ugen.

Kolonialafdelingen er virkelig en blandet landhandel, men det synes jeg bare er en charmerende og sjov del af konceptet. Man kan virkelig gå på skattejagt.
De gange, hvor jeg besøgte butikken, kunne man for eksempel finde forskellige salatdressinger (af LÆKKER kvalitet), Meyers Rødbeder på glas, sennep, olivenolie med forkert label på til en 20’er, og en masse forskellige drikkevarer, inklusive nogle spændende specialøl og forskellige sodavand og energi-drikke. Og meget, meget andet.

Der var også et lille udvalg af snacks, for eksempel store poser med blandede nødder, mini-poser med gourmetchips samt deluxe-energibarer fra NAC.

Og hvad kom jeg så hjem med? Den anden gang jeg var der, havde jeg en bedre ide om, hvad jeg kunne forvente, så jeg gik benhårdt efter grøntafdelingen, selvom der også røg lidt snacks til weekenden og andet godt ned i kurven.

Nedenfor har jeg listet mine indkøb og ca.-priserne. Jeg fik ingen bon med, så don’t shoot me, hvis enkelte af priserne ikke er 100% korrekte – det er frit fra hukommelsen.

Indkøbshøst hos WeFood, Nørrebrogade:

 • Olivenolie (20 kr)
 • 2 store snack pebre (6 kr)
 • En lille pose jordskokker (5 kr)
 • En bakke cherrytomater (5 kr)
 • Et kålhoved af en slags (6 kr)
 • Et bundt økologisk bredbladet persille (4 kr)
 • En agurk (4 kr)
 • 2 små poser gourmetchips (8 kr)
 • En specialøl (8 kr)

Alt i alt: 66 kr for alle disse fine sager – som intet fejlede!

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg handler hos WeFood. Hvor fantastisk er det ikke lige, at man kan støtte en god sag samtidig med, at man hjælper med at bekæmpe madspild og kan spare en masse penge! Det er jo simpelthen triple-win, så jeg håber, at du også har lyst til at sprede ordet og lægge vejen forbi.

Yay og hurra for WeFood. Jeg håber sådan, at de er kommet for at blive, så endnu flere får mulighed for at støtte den gode sag, hjælpe til med at stoppe madspild og samtidig spare penge i hverdagen.

7 meninger om “Ugens shout-out: Billige fødevarer med god samvittighed

 1. Hejsa! Sikke en fin anmeldelse 🙂 Jeg arbejder for Wefood på deres socialmedia team og det er så skønt, når der er nogen, der så reelt fanger vores koncept og skriver om det digitalt, så vi når ud til en bredere skare. TAK for det! Vh Anne-Sofie, Wefood

  • Hvor er jeg glad for at høre det 🙂 Jeg håber, I har lyst til at dele artiklen på jeres Facebook-side? Tak for det fantastiske arbejde I gør. Jeg er KÆMPE fan af WeFood.

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)