Sådan kan du spare penge på makeup! Få fem nemme tricks, der giver dig mere for pengene

Hvis du vil spare penge på makeup, er læbestiften et oplagt sted at starte. Alle læbestifter er indrettet, så de sidste 20% er under vandret i hylstderet. Lær at fiske det op, som jeg her har gjort med min røde eight hour cream læbestift.
Og således levede den røde Eight Hour læbestift et længere og lykkeligere liv i dens nye hjem…

Knastør mascara, cremetuber der stædigt holder fast på det sidste indhold og læbestifter, der lunefuldt gemmer de sidste 20% dybt i hylsterets mørke er med til, at vi smider masser af kosmetik ud, før det er brugt op. Og det er rigtig ærgerligt – både for miljøet og for pengepungen. Heldigvis findes der nogle simple tricks, der kan få de sidste dyrebare dråber ud af dine produkter, så du i længden kan spare penge på makeup og kosmetik. Men – stor disclaimer – hvis dine produkter er for gamle, og altså udløbet, så se helt bort fra denne artikel. For gammel kosmetik er fyldt med bakterier og skal kasseres lodret.

Vil du hellere spare penge på makeup end at smide det i skraldespanden?

Som jeg har nævnt tidligere, er jeg gradvist ved at udskifte mange af mine skønhedsprodukter til kosmetik uden parfume, hormonsforstyrrende stoffer og som ikke skader miljøet. Men jeg smider altså ikke mine nuværende produkter ud, før de er helt brugt op (det ville virkelig være tosset, både fra et miljøperspektiv og økonomisk). Og det er netop det, vi skal kigge på her. For hvornår er produkterne brugt HELT op? Jeg har bemærket, at mange af mine produkter faktisk har masser af juice tilbage, selvom det virker håbløst at få det ud. Men der er faktisk metoder til at få de sidste (store) rester ud af beholderne, og derved spare penge på makeup i det lange løb.
Her er de skønhedsprodukter, jeg har sat mig for at redde, og hvordan jeg har båret mig ad.

Giv læbestiften nyt hjem

De fleste konventionelle læbestifthylstre gemmer op imod 20% af produktet nede i hylsteret. Det betyder, at du kun kan påføre det med en lille pensel. Men hvis du ikke bærer rundt på dit malergrej til dagligt, kan du med fordel skrabe indholdet ud, og flytte produktet over i en anden beholder. Så du kan bruge det som lipbalm, som du påfører med din (rene!) fingerspids, uden at skulle grave ned i hylsteret, da det både er alt for besværligt og bliver noget værre nasse-nas.
Fremgangsmåde: Desinficer en lille ske/spatel og skrab al indholdet ud af læbestifthylsteret. Flyt det over i en lille flad beholder. Dem kan du typisk få i Magasin eller Matas, når du beder om cremeprøver. Måske du endda kan få dem til at forære dig én tom lille beholder? Du kan også købe tomme rejsebeholdere i Matas eller i Tiger, de er dog ofte en smule for store til netop dette formål. Men vær kreativ – mon ikke du har en lille metalæske i gemmerne? Husk at rense den grundigt med vand og sæbe, og tør den godt af bagefter. Gennemfør operationen med superrene hænder, så du ikke laver en lille bakteriefest i din nye lipbalm-krukke.

Mascara i blød

Kender du ikke det gamle vand-trick? Så er det på tide! De fleste mascaraer begynder at tørre ud længe før de holdbarhedsmæssigt er for gamle, og bare en smule tørhed, får mascaraen til at klumpe og være kropumulig at påføre. Men med dette lille fif kan du få meget mere ud af din sorte tryllestav. Vandtricket går i al sin enkelthed ud på, at du sætter mascaraen (med låget på!) i et glas varmt vand. Sørg for, at sprækken mellem låg og beholder ikke kommer ned i vandet, da vi ikke er interesserede i at få vand IND i mascaraen. Lad den stå i minimum fem minutter, så den udtørrede farvemasse bliver godt blødgjort – et voila.

Klip halen på cremetuben

Langt de fleste cremetuber gemmer en hel del produkt i toppen, og på grund af lufttrykket, får du det ikke ud, uanset hvor meget du maser på. Drop fingerkrampen og klip i stedet for enden af med en saks. Sørg for at klippe, så du kan sætte den afklippede del på igen.

Fortynd håndsæben

Elsker du også lækre flydende sæber i køkkenet og på badeværelset? Det er en dyr luksus, især her i forkølelsesæsonen, hvor vi oftere vasker hænder. For at få de dyre dråber til at strække længere, plejer jeg at fortynde sæben med vand, når der er godt en tredjedel tilbage. De fleste flydende sæber er enormt drøje og koncentrerede, og derfor bruger vi faktisk langt mere, end der skal til, når vi trykker pumpen i bund. Især sæber der indeholder sulfat (som jeg i øvrigt vil anbefale, at du undgår, da de skrappeste former for sulfat kan udtørre og irritere huden), er meget koncentrede. Af samme grund skummer de helt vildt, så her er det især oplagt at fortynde med vand.

Fisk din foundation op med en pensel

Når du vil spare penge på makeup, så start med at tømme din foundation helt. Den er typisk blandt de dyrere produkter, men også den der er sværest at tømme.
Den her foundation, altså! Når man først har prøvet den, vil man gå langt for at bevare den. Den hedder “Lightbulb” og er fra Shu Uemura.

Mine yndlingsfoundation (fra Shu Uemura), kommer desværre i en virkelig træls flaske. Godt nok er den slanke glasflaske elegant at se på, men når der er godt og vel 25% foundation tilbage, giver pumpen op, og så er det nærmest umuligt at få resten ud. Den eneste metode – som så virkelig også virker – er at bruge en lille pensel, og simpelthen skrabe bunden og siderne for produkt. Det er sgu lidt besværligt, især hyret med at vaske den lille pensel hver dag. Men når det kan give én god måned mere med min yndlingsfoundation, så er det bestemt umagen værd. Hvis en foundation koster 3-400 kr (gisp), så kan man virkelig tale om at spare penge på makeup, hvis man lige gider gøre det den lille ekstra insats. Og som den nonshopper jeg jo er blevet, så er der virkelig et incitament. Jeg må nemlig KUN købe nyt, når der virkelig ikke kan mases mere ud af produkterne.

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)