Sådan får du succes med at sælge tøj i en loppebutik

Loppebutik er et perfekt sted at sælge tøj.Jeg har tidligere skrevet om min erfaring med at sælge tøj i Lidkøb Loppesupermarked på Østerbro, og som det vidst også fremgik, er jeg kæmpe fan af konceptet.

Lidkøb er en fantastisk loppebutik med et kæmpe, kvalitetspræget sortiment, især af tøj og børnesager. Tilmed har butikken Københavns bedste og mest smilende personale og holder åbent både i weekenden og på helligdage.

Efterhånden har jeg virkelig solgt meget tøj, kosmetik og sko, og jeg bliver ved med at forny min loppe-stand, så længe der er gang i biksen.

Og jeg tror ikke jeg kommer til at melde udsolgt lige foreløbig og lukke min stand. Især, fordi jeg synes,  at jeg har fundet en god formel til at sætte prisen, så både kunderne bliver tilfredse, og jeg som sælger føler, det har været en god handel. Og den giver jeg hermed videre til dig 🙂

Loppebutikker vinder frem i hele Danmark

Faktisk synes jeg hele tiden, der dukker nye ting op fra gemmerne, som er loppesupermarked-materiale. Og så er det virkelig tilfredsstillende at se min lille hemmelige luksusopsparing vokse sig større. Luksusopsparingen er helt min egen, og den skal bruges på nye bæredygtige sager til garderoben næste gang der er noget, jeg virkelig ønsker mig.

Der er mange, der har spurgt mig, hvordan jeg har haft held til at få solgt så meget. Så nu vil jeg give mine ‘salgstips’ videre, så andre måske kan få gavn af dem.

Selvom den udendørs loppesæson er godt i gang, er det helt tydeligt, at loppebutikkerne vinder frem overalt i landet. Så hvis du ikke orker en traditionel loppestand, eller har nerver til om vejret arter sig, så er loppebutikken måske noget for dig? Med min lille guide er du i hvert fald godt på vej til at få success med din ‘butik’.

Selvom mine erfaringer tager udgangspunkt i Lidkøb på Østerbro, kan du med sikkerhed bruge mine tips, selvom du lejer en stand i et andet loppesupermarked eller loppebutik, der kører med det samme koncept. Hvis du googler ‘loppesupermarked’ eller ‘loppebutik’ finder du nemt en butik nær dig. Se evt. min liste i bunden af min første artikel om Lidkøb Loppesupermarked.

Hvordan prissætter man tøj i en loppebutik?

Først og fremmest skal du lave være med at sælge ting, som du har bare den mindste fornemmelse af, at du vil savne, f.eks. hvis der er minder eller følelser forbundet med det. Det kommer du nok til at fortryde, eller du vil måske være tilbøjelig til at sætte prisen for højt uden salg til følge. Men de tøj-dele, du rent faktisk vil sælge, skal du sælge billigt. Og også billigere end du tror.

Jeg bruger følgende formel: Den oprindelige pris minus 50% (altså prisen på tøjet, når det rammer udsalgsperioden). Herefter tager du igen 50% af prisen, og så havner du nogenlunde på det rette leje. 

Lad os tage et eksempel:

Jeg har en sweater fra H&M. Den er i rigtig fin stand og er brugt ganske få gange. Den har kostet ca. 300 kr. fra ny. Den ville formentlig havne på 150 kr. på udsalg, så derfor skal den koste halvdelen af det, dvs. ca 75 kr. 

Hvis jeg rigtig gerne vil af med den, sætter jeg den ned til 50-60 kr., men hvis den er noget ‘særligt’ f.eks. et meget eftertragtet og hypet mønster, eller rigtig god kvalitet/lækkert materiale, så kan det være, den ryger for 85-100 kr.

Reglen gælder det meste tøj og tilbehør, med undtagelse af særligt eftertragtede eller sjældne designvarer, f.eks. Louboutin-sko eller Chanel-tasker. Men dem ville jeg måske sælge på nettet i stedet, eller forhandle mig til en lavere kommission i loppebutikken.

Husk på, at selvom det er en flot og lækker butik, så er det stadig genbrug, og selvom priserne i nogle tilfælde er lidt højere en konventionelle loppemarkedspriser, så forventer kunderne at tingene er billige, og at de kan gøre en god handel. I reglen er tingene kun det værd, som kunderne ønsker at betale.

Hvad for noget tøj kan man sælge i et en loppebutik?

Man kan faktisk sælge det meste tøj, forudsat at standen er god og at præsentationen er indbydende. For mig har undtagelsen dog været klassisk “business tøj”. Blazerjakker og bukser med pressefolder og sorte nederdele har jeg ikke kunne få solgt. Omvendt har jeg solgt flere business-skjorter (Hilfiger og Ralph Lauren til 180 kr stk og Samsøe & Samsøe til 80 kr.)

Men ellers er der nærmest ingen grænser.

Jeg har solgt masser af træningstøj fra Nike, Adidas og H&M. Jeg har solgt gummisko fra Converse og Spring Court. Og så har jeg solgt utroligt mange kjoler, både til hverdag og fest. 

Bukser har jeg, ved nærmere eftertanke faktisk ikke solgt så mange af, med undtagelse af nogle løse pludderbukser. Det skyldes nok, at man som kunde er mere kritisk med pasform, når det gælder beklædning af bagdelen 🙂

I de køligere måneder solgte jeg en del striktrøjer i merino-uld og ankelstøvler i læder, og nu hvor vejret er varmere, har jeg solgt nogle gamle vintage trenchcoats, mange t-shirts, silkeskjorter, nederdele og cardigans.

Brugt kosmetik kan sagtens sælges

Jeg har også solgt en hel del kosmetik og make-up. 

Her er det tydeligt, at de dyre mærker er mest populære. Parfumer, øjenskygger fra MAC, hårstyling-produkter af frisørkvalitet og neglelakker fra Chanel er rigtig populært. Jeg gjorde sådan, at jeg afsprittede alle produkter og pakkede dem ind i cellofan. På prismærket noterede jeg, hvor meget der var tilbage af det enkelte produkt. Hvis man ikke har kunnet se på flasken, hvor meget der var tilbage, giver det kunden en god pejling om hvad de kan forvente. Jeg satte også et skilt op, hvor jeg gjorde opmærksom på, at produkterne var afsprittet, og det tror jeg har boostet salget, så folk ikke bliver bekymrede for hygiejnen.

Drop det slidte tøj og sats på det velholdte

Med hensyn til tøjmærker, synes jeg det er ligeså nemt at sælge tøj fra H&M og Zara som det er at sælge de dyrere mærker som f.eks. Isabel Marant og Max Mara, hvis man altså er realistisk med prisen.

Uanset mærket, er standen af tøjet altafgørende og dertil kommer måden tøjet er præsenteret på. 

Bukser med huller eller skjorter med svedskjolder under armene er usælgelige, uanset hvor lavt du sætter prisen.

Desuden skal tøjet være nyvasket, strøget og rullet med en fnulder-børste. Især strygning er vigtig. Det ser virkelig usselt ud, hvis tøjet er totalt krøllet. Jeg vil også anbefale, at du vasker dit tøj med parfumefrit vaskemiddel. Der er mange, der døjer med parfumeallergi, og når man først har vænnet sig til vaskemiddel uden parfume, er det virkelig overvældende at prøve tøj, der lugter som et fransk bordel.

Hvordan præsenterer man tøjet i en loppebutik?

Tøjet skal selvfølgelig hænges pænt på bøjlerne, eventuelt i farveorden eller organiseret efter kategorier, f.eks. kjoler for sig og bluser for sig. Men brug ikke for lang tid på det – det tager kun 1-2 dage, før det hele er rodet sammen igen. Af samme grund vil jeg fraråde at lægge ting i bunker, f.eks. jeans. Naturligvis roder folk bunkerne i gennem, og der er altså ikke nogen der arrangerer tøjet fint igen – andre end dig selv. Hæng derfor det hele på bøjle. Så kan du evt. tage en kurv med til tørklæder, bælter, osv.

Da

 der hurtigt bliver rodet på din stand, kan jeg anbefale at kigge forbi mindst en gang om ugen, men gerne to, for at rydde op. 

Du vil blive overrasket over, hvor mange ting der er faldet ned af bøjlerne (men se det som en god ting – det betyder, at folk er interesserede i dine varer), og hvor mange fremmede stykker tøj, der på mystisk vis er havnet på din stand.

Der vil måske ind i mellem “forsvinde” nogle ting fra din stand, som så pludselig er havnet på en helt anden stand. Men ro på. Det er bare et vilkår, man må tage med, og tingene dukker jo op igen. Heldigvis kan dine ting jo også blive solgt fra en anden stand, så på den måske betyder det ikke så meget, om en kunde snupper noget fra din stand og pludselig ombestemmer sig og hænger det fra sig fem rækker længere henne.

Sælg tøj, der passer med sæsonen

Når du fylder varer på din stand, så lad være med at proppe for mange varer på stativet.

Det er fristende, når du har betalt for en stand, at fylde helt vildt meget tøj på stativet. Men lad være med at overproppe den, så potentielle kunder dårligt nok kan hive en skjorte frem, uden der ryger fem andre på gulvet. Det skal være til at overskue hvad du har at sælge.

Her prøver jeg noget sommertøj, før det ryger til loppebutik
Her prøver jeg sommertøj derhjemme, for at se, hvad der skal sælges. Skjorten fra Kenzo (165 kr) og shortsne fra H&M (50 kr) valgte jeg at sætte til salg.

Husk også at sætte tøj til salg, der passer med sæsonen.

Lige nu har jeg fjernet alt varmt tøj fra min stand og sælger udelukkende sommertøj, og det regner jeg med at gøre frem til august, medmindre vejret slår om. Hvis sommeren fremadrettet bliver ligeså sløj som sidste år, kan det godt tænkes, at de varme trøjer ryger frem igen, men jeg håber ikke det bliver aktuelt 🙂

Sæt alarmer på dine varer

Når du noterer priserne på dine varer, så husk at skrive størrelse. Typisk kigger kunderne først på prisen, så gør det nemmere for dem at finde størrelsen med det samme, i stedet for at skulle vende vrangen på tøjet (og du selv skal rydde op efter det).

Ligesom med alle andre butikker, kan du risikere, at langfingrede banditter hiver dine ting ned i tasken og helt glemmer at betale, så sørg ALTID for at sætte alarmer i dine ting, når du sælger fra en loppebutik.

Hvis butikken ikke har alarmsystem – så vælg en anden loppebutik, eller spørg personalet om de erstatter et eventuelt svind. I Lidkøb er der både store plasticalarmer, som man kender fra alm. tøjbutikker, samt små plasticstrips, som egner sig til almindelige loppeting, f.eks. bøger og keramik.

Erkend hvis prisen er for høj – og prøv igen

Hvis du har haft en stand en 3-5 uger, og du kan se, at nogle varer er gået som varmt brød, mens andre hænger der endnu, så kig på prisen og se om den skal sættes ned. Her kan du lige snuse rundt i butikken for at se, hvilket prisleje andre stande har på samme type varer. Det giver dig også en ide om, hvorvidt den pågældende vare er overrepræsenteret.

Jeg har f.eks. haft en bouclé-jakke fra Zara hængende helt vildt længe uden at få den solgt, selvom prisen var lav. Men jeg kunne så se, at der hang en lignende model på ca. hveranden stand i butikken, og kunne så konstatere, at det nok ikke lige er det, der er allemest rift om for tiden. Så nu har jeg taget den hjem igen, og så ryger den nok til genbrug.

Jeg håber, at mine erfaringer har givet dig blod på tanden til at åbne din egen stand i en loppebutik, eller at du som loppemarkedsfan har lyst til at kigge forbi. Det er en rigtig sjov og anderledes genbrugsoplevelse, som jeg tror er kommet for at blive.

Artiklen indeholder affiliate links.

6 meninger om “Sådan får du succes med at sælge tøj i en loppebutik

  1. Hej – jeg synes, det er utroligt svært at sælge sko/støvler. Bruger du samme princip her som med tøjet? Vh Hanne

    • Hej Hanne. Ja, sko og støvler er lidt sværere. Tror også det skyldes, at der tit er utroligt meget af det – og desværre skal der ikke ret meget til, før at sko ser meget mere slidte ud, end de egentlig er. Jeg har faktisk solgt sko og støvler endnu billigere, end den “formel” jeg beskriver i teksten, ellers har det været for svært at sælge. Jeg har også oplevet, at det tager lidt længere tid, men de fleste sko/støvler er alligevel røget med tiden. Kh Marie-Louise

  2. Super gode råd! Dem vil jeg huske på, hvis jeg får taget mig sammen til en loppestand 🙂

    Når du skriver, at du afspritter make-up-produkterne, hvad mener du så helt præcist? Har du afsprittet fx selve flasken med neglelak eller hele penslen? Muligvis et dumt spørgsmål 😉 Tak for hjælpen!

    • Tusind tak, det er jeg glad for at høre 🙂 Nej, det er slet ikke et dumt spørgsmål. Jeg afspritter flasken hele vejen rundt, rundt om selve “åbningen”, indeni låget osv. Altså alle steder, pånær indeni. Men lige med neglelak, tror jeg nu produktet helt selv klarer afspritningen ha ha, det er jo temmelig “kradst” i sig selv 🙂 Kh Marie-Louise

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)