Plastic Free July: Hvem er med mig?

plastic free july er en god anledning til at droppe take away plasticbeholdere.
Plastic Free July er en glimrende anledning til at droppe plastik-krus. Bed om at få dine drikkevarer i et papkrus i stedet. Easy! Foto: Alexander Kim på Pexels.com

Movember, Dry January, Sugar-free December… Og nu er det så blevet Plastic Free July!

Og hvad går det så ud på? Yes. Du gættede det: Juli måneds globale, virale “challenge” er at undgå plastik! Og lige med undtagelse af den famøse ice bucket challenge for et par år siden, må jeg bare sige: ENDELIG en challenge, der giver mening (ok, intentionen med Movember er rigtig fin, men rykker den på noget? Jeg ved det simpelthen ikke).

Plastic Free July et globalt initiativ, der bliver drevet af den australske NGO og fond;  Plastic Free July Foundation. Kampagnen har åbenbart kørt siden juli 2011, men hånden på hjertet: I juli 2011 kissemissede jeg med David på en strand i Biarritz og kunne ikke give en hoot for hverken plastic eller miljøinitiativer helt generelt. Men fast forward til syv år efter: I år skal jeg nemlig være med til  at holde Plastic Free July og har artigt meldt mig under fanerne på organisationens hjemmeside.

hjemmesiden, hvor du kan melde dig til, kan du også indikere, hvor meget all in du går på kampagnen, og hvor længe.

Vil du f.eks. nøjes med at droppe engangs-service (plastikbestik, sugerør med videre), eller går du helt i plastik-askese? Og hvor længe? En enkelt dag, eller måneden ud?

Jeg valgte at tilmelde mig for en uge, fra dagen i dag, men til gengæld vil jeg så gå hele plasticplanken ud og totalt undgå plastik i den kommende uge. Grunden til, jeg ikke valgte hele måneden er, at vi rejser på ferie til Japan lige om lidt. Og jeg er ikke sikker på, at jeg når at lære at sige “Nej tak til plastik” på japansk inden da. Men da jeg i det store og hele plejer at undgå plastik, så vidt muligt, er det altså ikke fordi, at jeg vil rulle mig i plastic poser, bare fordi min plastik-fri uge slutter.

Ved at tilmelde mig, vil jeg også få tilsendt en masse opmuntrende mails og gode tips og tricks til at holde snuden ikke sporet. Ligesom et online rygeafvænningskursus. Ikke at jeg har prøvet det (men det burde jeg nok.)

Desuden rummer Plastic Free July’s hjemmeside en hel ordbog over plastik-alternativer, og der er virkelig mange gode ideer til, hvad man ellers kan bruge/bede om, når man undgår plastic. Der er altså mange tips, jeg ikke har set før. Du kan tjekke den ud her.

Fem hurtige startskud til Plastic Free July

Hvis du er helt ny udi at skære ned på plastik, så kommer her fem nemme (!) ideer til, hvordan du let kan reducere dit plastikforbrug i hverdagen:

1. Udskift de plasticposer du bruger i husholdningen med komposterbare varianter, f.eks. med nedbrydelige affaldsposer, nedbrydelige hundeposer og nedbrydelige fryseposer.

2.  Udskift køkkenkludene fra supermarkedet med en variant, der ikke indeholder microplast.

3.  Drop låget, når du køber take-away kaffe

4.  Tag en mulepose med på indkøb og drop plasticposen i supermarkedet

5.  Sørg for at sortere dit plast-affald fra rengøringsmidler, madvarer osv., så det ryger i plastic-containere – og ikke sammen med køkkenskraldet. På den måde kan det genanvendes.

Skal du være med til Plastic Free July?

Skal du også være med til Plastic Free July? Giv lige lyd i kommentarfeltet, så vi kan støtte hinanden 🙂 Og spread the word! På facebook og så videre, du ved…

“Hej. Jeg hedder Marie-Louise, og jeg er plastik-misbruger (ind i mellem). Jeg prøver at holde op med at bruge plastic … ”

Artiklen indeholder affiliate-links.

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)