Mere om bonusprogrammer, medlemsklubber og loyalitetspoints

 

Hos Illum, der har et af de bedre bonusprogrammer, kan du opspare point på designersko, tasker og meget andet.

Som beskrevet i det forrige indlæg synes jeg  godt om bonusprogrammer. Men – og det er et stort MEN – det er vigtigt at slå fast, at bonuspoint aldrig må være en motivation til at købe i sig selv, og at de point der opspares rent faktisk bliver brugt. Ellers har forretningen ‘vundet’, og du er blevet narret.

De bonusprogrammer jeg er tilmeldt, er kun hos forretninger, hvor jeg alligevel handler ind i mellem. Det eliminerer risikoen for, at jeg bliver lokket derind med udsigt til point og fordele, men uden at have andet at gøre der. Butikkerne har også det til fælles, at de fører en række varer, som man kan finde mange steder, og til samme priser. Så når jeg skal købe en gave – lad os sige en vase – så køber jeg den natuligvis i Illums Bolighus i stedet for i Magasin, hvor prisen er den samme. Forskellen er, at i Illums Bolighus opsparer jeg 10% af købet til point, men i Magasin får jeg en kurv at hoppe i (et andet udtryk for ingenting).

Her er mine foretrukne bonusprogrammer:

Illums bolighus: Club no 1

Her opsparer man 10% af det man køber for på et år. Beløbet udbetales årligt på en check i November (lige til julehandlen – ganske snedigt). Der er ingen grænser for størrelsen af beløbene man køber for, så selv en rulle plasticposer til Vipp-spanden giver point. De 10% point er til at tage og føle på. I princippet svarer det jo til at få 10% rabat på alle køb, og det er en ret god deal. Derudover tilbyder Club no 1 også særlige tilbudsdage med 20% rabat og en række andre events for medlemmer. Illums Bolighus’ varesortiment og service er for mig et ekstra incitament til at købe det jeg nu mangler her, i stedet for hos konkurrenten, der ikke tilbyder bonus for den samme vare.

Illum Key

Illum Key ligger tæt op at Illums Bolighus’ ordning, dog med den forskel, at procentsatsen på pointoptjening er væsentligt lavere. Her tilbydes særlige tilbudsdage med højere procent pointindtjeningsmuligheder samt 10% på første køb. Illum tilbyder også en række medlemsevents. Som “guldmedlem” (det ‘opnår’ man, når man har tjent 10.000 points indenfor et år) lover Illum en række ‘ekstra fordele’. Men ved nærlæsning må de siges at være ret ubetydelige. Kort og godt er der, efter min mening, to fordele ved dette program. 1. Man kan opspare point, som kan bruges i Illums mange lækre butikker og afdelinger. 2. De forretninger, der er med i bonusprogrammet, omfatter også Illums fine nye designerbutikker. Så hvis man står og skal investere opsparingen i en taske fra f.eks. Balenciaga, så vil der virkelig være en pointgevinst at hive hjem.

Club Matas

Er der efterhånden nogen, der ikke er medlem af Club Matas? Hvis du ikke er, så læs med her. Club Matas tilbyder 10% point ved alle køb (undtagen medicin), så køber du for en hund’, optjener du 10 point. Pointene kan omsættes til præmier i Matas’ medlemsshop eller gavekort til butikken. Men hey – et gavekort på 50 kr koster 250 point (altså køb for 2500 kr.) Jeg ved ikke med dig, men for mig er det ikke noget, der virkelig batter.
Matas Pointshoppen er det, jeg vil kalde en blandet landhandel. Hvor den tidligere havde lækre cremer fra Rudolph og Lyngbyvaser, er det nu mere sportstape, kopattesalve og CD’er med City Bois (kender vi nogen, der har en CD-afspiller?).
Ind imellem kan jeg dog godt finde noget, der frister (lidt), men så er pointprisen så eksorbitant, at jeg skulle have investeret min pensionsopsparing i Matasprodukter for at have point nok. Mit seneste ‘bonuskøb’ var et gavekort til popcorn & sodavand til biografen, og jeg brugte det netop som jeg var på vej i bif med en veninde. Jeg køber så meget stort og småt i Matas, at det ikke kan betale sig IKKE at være medlem, men de kunne godt oppe deres præmieudvalg lidt. Jeg synes dog stadig, at det er et af de bedre bonusprogrammer. Det er nemt at gennemskue, og der er mange gode medlemskampagner.

Magasin: Goodie Card (app)

Igen: er der nogen, der ikke har Magasin Goodie Card? KAN man overhovedet gennemføre et køb uden? Jeg prøvede faktisk længe at undgå det, fordi jeg slet ikke kunne se nogen fordele i det, men forudså bare en masse reklamespam i min mailbox. Men så ændrede de deres strategi, og begyndte at køre store tilbudskampagner KUN målrettet Goodie kunder. Der kastede jeg håndklædet i ringen, da jeg skulle bruge et par solbriller, og gerne vil have dem 30% billigere.
I modsætning til de øvrige bonusprogrammer jeg beskriver, optjener man IKKE point med Goodie Card. Man har derimod en virtuel ‘goodie bag’ i sin app, som indimellem fyldes med gratis vareprøver eller rabatkuponer. Noget af det er helt fint, omend ret diminutivt (f.eks. en gratis chokolade-frø). Noget af det er decideret skrammel (f.eks. en gumminøglering i pastelfarver). En cool feature, jeg dog vil fremhæve er, at dine kvitteringer gemmes i appen. Jeg gemmer egentlig stadig mine kvitteringer i hard copy, fordi jeg er gammeldags. Men for de moderne og hippe typer, er det sikkert en kæmpe fordel med digitale kvitteringer.

Læs også første del af indlægget: Bonusprogrammer, loyalitetspoint og medlemsfordele: er det umagen værd?

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)