Man skal aldrig sige aldrig til ‘fornuftige sandaler’

På tur med Mille, iført de fornuftige sandaler fra Birkenstock
På tur med Mille – iført fornuftige sko 🙂

Fornuftige sandaler – bare ordet. Urh. Det leder tankerne hen på ortopædisk fodtøj med ventilationshuller og ande-snuder. Sådan har jeg det i hvert fald. Men jeg har også altid været vild med ‘ufornuftige sko’. Altså høje hæle og alt for smalle snuder.

Med andre ord, det min mor kalder “vifte-sko”. Sko man tager på til receptioner eller fest, men man kan ikke holde ud at hverken gå eller danse i dem, så man sidder bare og vifter lidt, så gæsterne kan nyde synet af de smukke, men utroligt upraktiske sandaler eller pumps.

Men man skal jo aldrig sige aldrig, når det kommer til ‘fashion’ (darling).

For jeg har netop købt et par Birkenstock, og nu fatter jeg endelig, hvorfor folk verden over er så vilde med dem.

Da det lige pludselig blev sommer, gik det op for mig, at jeg kun havde et par gamle Hawaianas i skabet, foruden mine flade Hérmes, som jeg gerne vil “spare på” til særlige anledninger. Og Hawaianas egner sig, efter min mening, bedst til stranden. Det egner de sig så også rigtig godt til!

De sidste par somre har jeg egenlig bare brugt mine Adidas Stan Smith sneakers om sommeren, men det er jo alt, alt for varmt til et par dampende varme gummisko, selvom jeg elsker dem, og synes de er så fede og klassiske.  Så et par praktiske sandaler, jeg kan gå rundt i og hurtigt få på, når jeg lufter vores hundehvalp Mille, var altså noget, jeg deciderede manglede og som shoppingpausen derfor godt kan tillade.

Fornuftige sandaler til fornuftig pris

Selvom mine fornuftige sandaler er et ‘godkendt køb’ på “jeg mangler-listen”, ville jeg rigtig gerne undgå at give ca 800 kr. for dem, som de som regel koster. Og sørme om jeg ikke var heldig at finde dem til 361 kr (inklusiv porto og med rabatkode på 5%) hos Spartoo. Det var altså virkelig et kup, synes jeg.

Og nu hvor jeg har fået mine praktiske sandaler, må jeg indrømme, at jeg ikke rigtig fatter hvordan jeg har kunnet leve uden. De er SÅ behagelige at have på. De er lette, der er plads til tæerne og så passer de til alt! De er måske ikke “smukke” i ordets klassiske forstand, men jeg synes virkelig, at man kan sætte dem sammen med det meste og at de passer perfekt til at afslappet sommer-outfit. Det er virkelig en af den slags køb, hvor man lidt gnider sig i hænderne over, hvor meget kvalitet, man har fået for ganske små penge.

At Birkenstock så tilmed er lavet af naturlige og bæredygtige materialer og har en flot CSR profil – ja det gør det bare endnu bedre!

Eneste ulempe er, at når jeg skal have det mere fashionable (aka ukomfortable) fodtøj på, når jeg er på arbejde, kræver det lige lidt overvindelse, da fødderne hurtigt vender sig til de “fornuftige sko”. Selvom jeg synes mine fornuftige sandaler er rigtig fine, går de, trods alt, ikke helt i spænd med dresscoden på kontoret 🙂

Artiklen indeholder affiliate links

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)