Giv en billig bryllupsgave: fem gaveideer, der kommer fra hjertet

Et frugttræ er er en rigtig god billig bryllupsgave
Giv et træ! Det varer hele livet og koster ikke alverden.

En billig bryllupsgave – kan man det? Ja da! Det vigtigste er, at gaven kommer fra hjertet, og med de her ideer, går du ikke galt i byen.

Foråret er over os, og det rimer på bryllupsfester – som igen rimer på masser af udgifter. Ikke bare for brudeparret, men i særdeleshed også for gæsterne. Polterabend? Check! Ny kjole? Check! Bryllupsgave..? Eh, hvad skal man egentlig finde på, hvis man gerne vil give noget personligt, men ikke har det helt store budget?

Jeg er heldig, at de fleste af mine venner blev/bliver gift efter både David og jeg er færdige med vores uddannelser, og vi har fået en almindelig indkomst, for hvis jeg skulle have deltaget i bare et bryllup mens jeg var på SU, kunne det nemt have slået bunden fuldstændigt ud af mit mikro-budget. Denne guide er derfor særligt målrettet studerende – og ja, andre der måske har flere bryllupsinvitationer end de har pengeseddler liggende på kaminhylden.

Her er mine bedste ideer til billige bryllupsgaver for dig, der kører et stramt budget, men gerne vil glæde de nygifte.

Plant et kærlighedstræ

En billig bryllupsgave, der kan vare livet ud er et træ. Så hvis brudeparret er så heldige at have adgang til en have, kan du give dem et smukt “gavekort” med lovning om at komme forbi og plante et fint lille æbletræ i deres gave. Hold øje med supermarkederne, der tit har tilbud på æbletræer om foråret, og ellers kan du være heldig at finde dem helt ned til 150-200 kr. når planteskolerne eller de større supermarkeder har tilbud. Her kan du læse, hvordan du planter et æbletræ. Og hvis de ikke har en have – hvad så med at købe et lille appelsintræ i stue-format? Du kan sagtens slå dig sammen med andre, hvis det alligevel bliver lidt for dyrt. Som en ekstra bonus, kan du tilbyde at vande det, når brudeparret er på bryllupsrejse.

Picnic-sæt med romantik på

pexels-photo-260512.jpeg
Ok, mindre kan også gøre det, men et lille picnic-sæt er en rigtig fin og betænksom bryllupsgave.

En af de sødeste gaver, jeg selv fik til mit bryllup (ja, den var selvfølgelig også til David) kom fra et vennepar af Davids, der begge var på SU, da vi blev gift, og som har to børn. De havde virkelig ikke en rød reje, men de havde masser af kreativitet og varme, og det udløste en genial billig bryllupsgave. De gav os en lille rød kuffert (i stil med dem man havde, hvis man var barn i 80’erne), og den var fyldt med lækkerier til en picnic. En flaske rosévin, en pose saltede nødder, plastic champagneglas, chokolade og tilmed en antikvarisk paperback-udgave af en romantisk bogklassiker. Kort sagt, et perfekt lille kit til en romantisk skovtur.
Vinen var ikke specielt “fin” og chokoladen var bestemt ikke Summerbird, men det var fløjtende ligegyldigt. Gaven var så gennemtænkt og kærlig, og jeg vil ALDRIG glemme denne fine ide. Jeg gætter på, at gaven ikke kostede meget mere end ca. 100 kr. Der kan man tale om en billig bryllupsgave.

Giv en gør-det-selv dag

Hvis brudeparret lige er flyttet, eller snart skal til det, er det 100% sikkert, at de godt kan bruge en hjælpende hånd. Måske skal de have flyttehjælp, eller hvad med at give et gavekort til en “gør-det-selv-dag” måske endda pakket ind sammen med et stykke værktøj eller den klassiske basis værkstøjskasse fra IKEA til 59 kr. Du kan lave en liste over de ting, du kan hjælpe med. Det kan f.eks. være rengøring, nedvaskning af vægge før malerarbejde, dække af før malerarbejde, male, pudse vinduer, sætte billeder op, samle møbler, og hvis du er rigtig handy-pandy, kan du måske endda sætte lamper op?

Klippekort til babysitting

Hvis brudeparret har børn, kan det være, at det ligger lidt småt med at finde tid til romantiske “date nights”, når hvedebrødsdagene er slut. En billig bryllupsgave, der med garanti aldrig vil blive gemt, kunne være et klippekort til babysitting. For at skubbe lidt gang i romantikken, kan du vedlægge en flaske fin, eller måske et gavekort til to glas cremant på en romantisk bar, som brudeparret holder af. Om klippekortet skal være på 1, 2, 3 eller endnu flere omgange babysitting bestemmer du selvfølgelig selv – men overvej at sætte en “udlødsdato” på klippekortet – gaven skal jo bruges, for at ideen giver mening 🙂

Romantisk sommerhus-ophold

Er du så heldig, at din familie ejer et sommerhus eller et kolonihavehus, så kan du jo forære brudeparret et weekend-ophold. Hvis brudeparret ikke selv har adgang til hus og have, så er et weekend-getaway i Danmark den dejligste gave. Hvis du selv har brugsret til sommerhuset, koster gaven dig stort set ikke andet end vand og varme – men det burde være til at overkomme.

Kærligheds-scrapbog

Denne gave er mere tidskrævende, end den er dyr, men jeg lover, at den vil vække glæde. Du skal bruge et stort (og pænt) fotoalbum af den type, hvor man limer billederne ind, dvs. med bare sider. Nu skal du sørge for, at hver side bliver fyldt ud med en kærlig hilsen fra brudeparrets venner og familie. Bed toastmasteren, eller en anden tæt på brudeparret om en gæsteliste, så du kan inkludere så mange gæster som muligt.

Hvis du godt kan lide at være kreativ, så kan en kærligheds scrapbog gøre det ud for en fin og billig bryllupsgave.
Hvis du godt kan lide at være kreativ, så kan en kærligheds scrapbog gøre det ud for en fin og billig bryllupsgave.

Anskaf dig noget pænt papir, gerne i en fin farve, der vil se flot ud i bogen, og sørg for at give et eller to ark til hver gæst. Du kan f.eks. bede gæsterne om at skrive et par gode kærlighedsråd til brudeparret, et lille digt, eller måske nogle sætninger om, hvorfor de to netop passer så godt sammen. Når alle har skrevet på deres fine stykker papir, samler du dem sammen og limer ind  bogen. Sørg for at dekorere bogen fint med fotografier, små vignetter, tørrede blomster, pailletter eller andet der gør den fin og mindeværdig. Du kan også bede gæsterne om at printe et billede af dem selv og/eller brueparret, som du kan tage med i bogen. Husk at være ude i god tid, så du kan få alle hilsnerne samlet ind. Gå efter minimum 25 forskellige bidrag, og sørg for at gøre dig godt udmage med at  dekorere albummet, og at albummet  du vælger er lækkert at se på.

Det skal du bruge: Pænt album (f.eks. fra Flying Tiger, Ordning & Reda eller Panduro Hobby), limstift, løse farvede papirark (f.eks. fra Stelling eller  Panduro Hobby), pynte-materialer (f.eks. fra Flying Tiger eller Søstrene Grene) eller blade og blomster, som du tørrer og lægger i pres) og en saks.
Pris: Ca. 100-150 kr.

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)